Sıkça Sorulan Sorular

AYAĞINIZIN YAPISI VE FONKSİYONUNDAKİ BOZUKLUKLAR DURUŞUNUZU, DENGENİZİ, YÜRÜYÜŞÜNÜZÜ, KOŞUNUZU VE DİĞER FİZİKSEL AKTİVİTELERİNİZİ OLUMSUZ YÖNDE ETKİLER. BU, GÜNLÜK YAŞAM VE SPOR PERFORMANSINIZI KÖTÜ ETKİLEYEBİLECEĞİ GİBİ AYAKTAN BAŞLAYARAK VÜCUDUNUZUN HEMEN HER YERİNDE AĞRI VE BÜYOMEKANİK PROBLEME NEDEN OLABİLİR. BUNLAR:

– DURUŞ, DENGE, BASMA VE YÜRÜME BOZUKLUKLARI.
– AYAK (TOPUK, TABAN, PARMAK) VE AYAK BİLEĞİ AĞRILARI
– BACAK, DİZ, KALÇA, BEL, SIRT, BOYUN, OMUZ, ÇENE AĞRILARI
– ÇABUK YORULMA, KAS KRAMPLARI, AKCİĞER KAPASİTESİNDE AZALMA
– AYAK BİLEĞİ BURKULMALARI
– ÖZEL PROBLEMLER: HALLUKS VALGUS (başparmak çıkıntısı-bunion), HALLUKS RİJİDUS, ÇEKİÇ PARMAK VE DİĞER KÜÇÜK PARMAK PROBLEMLERİ, TIRNAK BATMASI, SESAMOİD PROBLEMLER, MORTON AYAK, METATARSALJİ, , MORTON’S NÖROMA, NASIR VE PLANTAR VERRÜ (taban siğili), MEDİAL PLANTAR NEUROPRAKSİA (JOGGER’S FOOT), TABAN ÇÖKMESİ, YÜKSEK TABAN, TOPUK DİKENİ, PLANTAR FASİİT, POSTERİOR TİBİAL TENDON DİSFONKSİYONU, TARSAL TÜNEL SENDROMU, AŞİL TENDON PROBLEMLERİ, HAGLUND HASTALIĞI, STRES KIRIKLARI, AYAK İLE İLGİLİ KAS VE TENDON ZORLANMALARI, EKLEM KIKIRDAK LEZYONLARI VE BAĞ-KAPSÜL ZORLANMALARI, KOMPARTMAN SENDROMLARI, BACAKTA FONKSİYONEL KISALIK, OMURGA EĞRİLİKLERİ.

AYAK ÜZERİNDE GÜNLÜK AKTİVİTESİ YOĞUN OLANLAR, SPOR YAPANLAR VEYA SPORA BAŞLAYACAK OLANLAR, HAMİLELER, ŞEKER HASTALARI, DOLAŞIM BOZUKLUĞU OLANLAR, ROMATİZMAL HASTALIKLARI BULUNANLAR, FAZLA KİLO PROBLEMİ OLANLAR, 5 YAŞ ÜZERİ HER YAŞ GURUBU.

– AYAK ÜZERİNDE GÜNLÜK AKTİVİTESİ YOĞUN OLANLAR
– SPOR YAPANLAR VEYA SPORA BAŞLAYACAK OLANLAR
– FAZLA KİLO PROBLEMİ OLANLAR
– HAMİLELER
– 5 YAŞ ÜZERİ HER YAŞ GURUBU
– DURUŞ, DENGE, BASMA VE YÜRÜME BOZUKLUKLAR OLANLAR VEYA BU KONULARDA ŞÜPHESİ OLANLAR
– AYAK TABANI VE AYAK BİLEĞİ AĞRILARI OLANLAR
– BACAK, DİZ, KALÇA, BEL, SIRT, BOYUN, OMUZ, ÇENE AĞRILARI OLANLAR
– ÇABUK YORULMA VE KAS KRAMPLARI OLANALAR
– SIK AYAK BİLEĞİ BURKULMALARI OLANLAR
– DİABETİKLER (YÜKSEK KAN ŞEKERİ PROBLEMİ OLANLAR)
– DOLAŞIM BOZUKLUĞU OLANLAR,
– ROMATİZMAL HASTALIKLARI BULUNANLAR,
– ÖZEL PROBLEMLERİ OLANLAR:
HALLUKS VALGUS, HALLUKS RİJİDUS, ÇEKİÇ PARMAK VE DİĞER KÜÇÜK PARMAK PROBLEMLERİ, TIRNAK BATMASI, SESAMOİD PROBLEMLERİ, METATARSALJİ, MORTON’S NÖROMA, NASIR VE PLANTAR VERRÜ (taban siğili), MEDİAL PLANTAR NEUROPRAKSİA (JOGGER’S FOOT), TABAN ÇÖKMESİ, YÜKSEK TABAN, TOPUK DİKENİ, PLANTAR FASİİT, SEVER HASTALIĞI, POSTERİOR TİBİAL TENDON DİSFONKSİYONU, TARSAL TÜNEL SENDROMU, AŞİL TENDON PROBLEMLERİ, HAGLUND HASTALIĞI, STRES KIRIKLARI, AYAK İLE İLGİLİ KAS VE TENDON ZORLANMALARI, EKLEM KIKIRDAK LEZYONLARI VE BAĞ-KAPSÜL ZORLANMALARI, KOMPARTMAN SENDROMLARI, BACAKTA FONKSİYONEL KISALIK, FONSİYONEL OMURGA EĞRİLİKLERİ (SKOLYOZ)

– KİŞİYE ÖZEL D3D VE PHITS TABANLIKLAR (AKOMODATİF, FONKSİYONEL)
– DOĞRU AYAKKABI SEÇİMİ
– DOĞRU ÇORAP SEÇİMİ
– BİYOMEKANİK PROBLEMLERE YÖNELİK KİŞİYE ÖZEL EGZERSİZ REÇETESİ

ÇÖZÜMLER NEDENE YÖNELİK OLUŞTURULDUĞU İÇİN
– PERFORMANSINIZIN OLUMLU YÖNDE ETKİLEMESİNİ,
– İLERİDE OLUŞABİLECEK PROBLEMLERİN ENGELLENMESİNİ
– VAR OLAN PROBLEMLERİNİZİN İSE DAHA HIZLI İYİLEŞMESİNİ VE TEKRARLANMAMASINI SAĞLAYACAKTIR

– AYAKKABI VE TERLİK SEÇİMİ: KENDİ İÇ TABANLIĞI ÇIKABİLMELİDİR. YAPILACAK D3D VEYA PHITS TABANLIĞIN YERLEŞTİRİLECEĞİ ZEMİN DÜZ OLMALIDIR.
– D3D VE PHITS TABANLIKLAR TAM OLARAK AYAK YAPI VE FONKSİYONUNA GÖRE YAPILDIĞINDAN AYAKKABININ İÇ TABANINDAKİ EN KÜÇÜK GİRİNTİ VE ÇIKINTI TABANLIĞIN ÖZELLİĞİNİ BOZAR VE İSTENMEYEN SONUÇLAR OLUŞABİLİR.
– KİŞİLERİN ADAPTASYON ÖZELLİKLERİNE GÖRE 6 HAFTAYI BULABİLİRDUĞ

– TABANLIKLARIMIZIN BELLİ ARALIKLARLA HAFİF NEMLİ BEZLE SİLİNMESİ BAKIMI İÇİN YETERLİ OLACAKTIR.
– TABANLIKLARIMIZIN HİJYENİK ÖZELLİKLERİNİN DEVAM EDEBİLMESİ İÇİN BÜTÜNLÜĞÜNÜN BOZULMAMASI VE ÜZERİNDE KİR BİRİKMEMESİ GEREKMEKTEDİR.
– TABANLIKLARIMIZ UZUN SÜRE GÜNEŞE VE YÜKSEK ISIYA MARUZ KALMASI DURUMUNDA DEFORME OLABİLECEĞİ AKILDA TUTULMALIDIR.

TARAMA HIZI CİHAZLRIN ÖLÇÜM SONUCUNUN GÜVENİLİRLİĞİNİ BELİRLERKEN SENSÖR SAYISI DA GÖRÜNTÜ KALİTESİNİ BELİRLER. YÜRÜME İÇİN 200 Hz VE KOŞU İÇİN 300 Hz ALTINDAKİ HIZLAR ÖLÇÜM SONUCUNUN GÜVENİLİRLİĞİNİ AZALTIR. SPRİNT ÖLÇÜMÜ İÇİN İSE 500 Hz HIZA GEREKSİNİM VARDIR. AYAK FONKSİYON MERKEZİNDE KULLANILAN 2 METRE UZUNLUĞUNDAKİ footscan® SİSTEM CİHAZININ TARAMA HIZI 500 Hz OLUP HER TÜRLÜ KİNETİK BİYOMEKANİK ÖLÇÜMLER İÇİN İDEALDİR.